18
Μαρ.
11

Ενημέρωση από Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Την Πέμπτη 17 Μάρτη έγινε ΓΣ της ΕΛΜΕ – ΚΙ, με κύριο θέμα τις θέσεις της ΕΛΜΕ – ΚΙ εν όψει της ΓΣ Προέρδων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα στις 19 Μάρτη.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η προσέλευση στην συνέλευση ήταν σχετικά μικρή (λιγότερα από 20 άτομα). Κάτι που πρέπει συνολικά να προβληματίσει και ιδαίτερα σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι κανείς δε θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το σωματείο ώς «αδρανές», αφού το ΔΣ είναι υπέρ-δραστήριο. Και, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, φυσικά δεν θέλουμε ένα αδρανές ΔΣ, απλά αυτό πρέπει να μπορεί να οργανώνει και να συνδυάζεται με την μαζική συμμετοχή στις ΓΣ. Επίσης πρέπει να καταγγελθεί ότι (για ακόμη μια φορά) η ΔΑΚΕ σαμποτάρισε την ΓΣ, αφού δεν προσήλθαν σε αυτή ούτε τα δύο εκλεγμένα μέλη της στο ΔΣ.

Συνοπτικά, οι τέσσερις βασικοί πυλώνες στις οποίες θα στηρίζεται η πρόταση της ΕΛΜΕ – ΚΙ αφορούν:

1)τις νέες ρυθμίσεις για την «Δια Βίου Εκπαίδευση», όπου το υπουργείο προωθεί πιεστικά και που τονίστηκε ιδιαίτερα ότι με διάφορες διατάξεις θίγουν την δημόσια εκπαίδευση επιδοτώντας την ιδιωτική

2)το θέμα της μετακύλισης του κόστους ασφάλισης από τον ΟΠΑΔ στους εργαζόμενους (οι ήδη μειωμένες εξετάσεις θα προπληρώνονται από τον ασφαλιζόμενο ο οποίος θα παίρνει – άγνωστο πότε – τα χρήματα από τον ΟΠΑΔ)

3)το ενιαίο μισθολόγιο που υπάρχουν σχέδια να θίξει περεταίρω τους ήδη μειωμένους μισθούς μας, ενώ τίθεται και το θέμα σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα

4)και φυσικά το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, που θα τονιστεί η μείωση των οργανικών θέσεων που προκύπτει από τις συγχωνεύσεις σε συνδυασμό με την προώθηση των σχεδίων για διαφοροποιημένα προγράμματα σπουδών ανά σχολείο.

Σαν μέσο πάλης προτείνεται απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Μάρτη με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί και ότι το ΔΣ τόνισε ότι είναι αντίθετο σε κλαδικές απεργίες διαρκείας, χαρακτηρίζοντάς τες αναποτελεσματικές.

Στην συνέλευση συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τοπικά ο κλάδος, όπως η κατασυκοφάντηση της ΕΛΜΕ – ΚΙ από μερίδα του τοπικού τύπου (υπήρξαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν ακόμα και ότι προωθεί και συγκαλύπτει εμπόρους ναρκωτικών στα σχολεία!) αλλά και το πρόβλημα της αδρανοποίησης του ΠΥΣΔΕ.

Από την Πορεία Αριστερή έγινε τοποθέτηση που έθετε το ζήτημα της υποβάθμισης πολλών δημοτικών σχολείων και την μείωση των οργανικών θέσεων που συνεπάγεται, που σε συνδυασμό με τη μείωση των οργανικών θέσεων που θα προκύψει από τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων αναδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την δημόσια εκπαίδευση.


0 Σχόλια to “Ενημέρωση από Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε


Γράψε εδώ το e-mail σου για να ενημερώνεσαι αυτόματα:

Προστεθείτε στους 352 εγγεγραμμένους.

Επισκεψιμότητα

  • 7.984 Συντροφικά Clicks